Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ....

        Κυνική η ομολογία του προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά "εγώ είμαι ένας δημόσιος υπάλληλος καριέρας ".Μάλιστα..
        Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος κανονίζει και παίρνει αποφάσεις για την τύχη και την μόρφωση των παιδιών μας.
        Αυτός ο άνθρωπος είναι τα μάτια και τα αυτιά του Υπουργείου Παιδείας στη περιοχή μας. Που αντί να προβάλει τα χιλιάδες προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας και να προτείνει λύσεις στους ανωτέρους του,κάνει το ακριβώς αντίθετο.Προτείνει σχολεία για κλείσιμο και εκπαιδευτικούς για απόλυση. Γιατί είπαμε..είναι υπάλληλος καριέρας και έχει αποποιηθεί τον ρόλο του εκπαιδευτικού.Γιατί λειτουργεί σαν υπάλληλος πολυεθνικής ,που αν θα δείξει καλή διαγωγή και εφαρμόσει τις εντολές της για περισσότερη παραγωγή με λιγότερα έξοδα, θα πάρει το Βonus στο τέλος της χρονιάς.
       Γιατί δεν τον νοιάζει αν οι μαθητές μέσα στην τάξη είναι υπεράριθμοι.Γιατί δεν τον νοιάζει αν απολυθούν συνάδελφοί του.Γιατί δεν τον νοιάζει πόσες ζωές παιδιών θα αλλάξουν με αυτά που αυτός πρότεινε..........Αυτός και οι ανώτεροί του είναι υπάλληλοι καριέρας,υποτελείς στις επιταγές των μνημονίων που στο όνομα της ανάπτυξης καταστρέφουν την Παιδεία.......Δεν τους νοιάζει.....
       Νοιάζει όμως εμάς.Νοιάζει τα παιδιά μας.
       Δεν θα αφήσουμε κανένα" υπάλληλο καριέρας"να σταθεί εμπόδιο στη σωστή μόρφωση των παιδιών μας.
       Απαιτούμε να μη συγχωνευθεί κανένα σχολείο.
       Απαιτούμε να μη γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.
       Θέλουμε Δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

      

Δεν υπάρχουν σχόλια: